Amikor ellátogat egy weboldalra, az információkat tárolhat vagy gyűjthet be a böngészőjéről, amit az esetek többségében sütik segítségével végez. Az információk vonatkozhatnak Önre mint felhasználóra, a preferenciáira, az Ön által használt eszközre vagy az oldal elvárt működésének biztosítására. Az információ általában nem alkalmas az Ön közvetlen azonosítására, de képes Önnek személyre szabottabb internetélményt nyújtani. Ön dönti el, hogy engedélyezi-e meghatározott típusú sütik használatát. 

Bővebben
 

A pólya hasznossága, célja, használata -berrybaby.hu

Fodor Zsuzsa- berrybaby.hu
A pólya hasznossága, célja, használata -berrybaby.hu

Valóban a babakelengye alap része a pólya még napjainkban is? Miért hasznos eszköz? Mikor használjuk?
Ezeket a kérdéseket válaszoljuk meg.

A babakelengye alap tartozékává vált a kókusz pólya az elmúlt évtizedekben.
Ha a pólyáról beszélünk, sokaknak még a hagyományos, sok megkötővel rendelkező fodros hófehér pólya jut eszébe. Meg kell hogy nyugtassalak, hogy az elmúlt 10- 20 évben a babakelengye gyártás is hatalmas fejlődésen ment keresztül mind dizájn mint praktikum tekintetében. Új generációs kókuszpólyák jelentek meg a kínálatban a hagyományosakat felváltani. Ezek általában több funkciósak és jól kihasználható darabok.

Miért van szükség a pólyára?
A babák gerincének megfelelő alátámasztásra van szüksége bizonytalan kezekben is. Az édesanya szülés után a kórházban megszokja, megtanulja, hogy hogyan kell a babát felvenni, letenni, ringatni, ölelni. Az édesanya a kórházból hazatérve biztonsággal fogja tartani a gyermekét, hiszen naponta számtalanszor mellre helyezte, felemelte, lefektette. Hazatérve azonban az édesapának és a testvéreknek a kezébe adni az újszülöttet igen nehezen megoldható feladat. Sok esetben hozzá sem mernek nyúlni, mert a baba csuklik- nyaklik a kezükben, ez pedig ijesztő számukra. Nem tudja tartani a fejét és végtagjait. Pólyába helyezve azonban megfelelő alátámasztást kap a gerince, nyaka, feje. Biztonságban odaadható a "nagy csomag" az édesapja, testvérek kezébe. A nagymamáknak várhatóan szintén nem okoz majd gondot a pólya nélküli gyermek kézben tartása, azonban a papára és a babalátogatóba érkező rokonságról és barátokról ez nem mondható el. Ajánlott pólyába téve a kezükbe adni nekik is a kicsit. 

Szintén nagy segítség lehet a szoptatások előtt pólyába rakni a gyermeket, és abban szoptatni. Könnyebb lesz megfogni és kézben tartani őt, ha nincs szoptatós vagy kismama párnája az anyukának. Jobban eloszlik a terhelés az édesanya karján. A szoptatásról korábban megjelent cikkemet is feltétlenül olvassátok el!

Az újszülött baba szűk helyhez szokott az elmúlt 9 hónapban. A mi világunkban lévő hatalmas terek őt még bizonytalanná teszik. Ez pedig gyakori sírásban, nyugtalanságban jelentkezik.
Van erre a kókusz pólyán kívül 2 másik nagyszerű megoldásunk is. Az egyik a WRAP pólya. Ez egy rugalmas textil, amibe be lehet bugyolálni a kicsit. Imádják a babák. Az önkéntelen kéz- és láb mozgásukat hivatott korlátozni, éppen úgy ahogy az az anyaméhben is történt. Nyugtató hatással van a babákra. A másik megoldás pedig a babazsák. Ez nem is pólya, nem is hálózsák. Pontosan a kettő között. Szintén népszerű termékünk, mert felváltja az első hónapokban a takarót és büfifogó párnát is. 


Hogyan használjuk a pólyát?
Használata rendkívül egyszerű kezdő anyukák számára is. Bele kell helyezni a babát, majd először alulról felhajtani, aztán jobbról és balról is. A tépőzár be fog záródni, és a megkötővel is rögzíteni lehet. A kókusz betét alulról kivehető, így a mosógépben való mosása is lehetséges. Ha már nincs szükség a pólyára, a kókusz lap kivétele után kisplédként használható tovább. 
A Berry Baby pólyák európai méretben készülnek, tehát kinyitva 75x75cm nagyok. Ez azért fontos imformáció, mert a legtöbb magyar kereskedelemben kapható textil alapanyag szélessége (költséghetékony szabást követően) csak 65x65cm-es méretet tesz lehetővé, ami formára hajtva már túl kicsinek bizonyul egy európai, 3-4 kilós születési súlyú babának. A Berry Baby a pólyák gyártásához szükséges vásznait Lengyelországból importálja. Minden általunk felhasznált alapanyag oeko-tex standard 100 tanúsítvánnyal rendelkezik, és prémium minőségű márkatermék.

A pólyák rendkívüli hasznossága tehát ezekben rejlik:
- megfelelő alátámasztást nyújt a kicsi gerincének, nyakának, fejének
- bizonytalan kezek is bátrabban fogják majd meg a pólyába helyezett gyermeket. 
- biztonságban érzik magukat a babák a szűkített térben
- kisplédként tovább használható


Remélem segítségedre lehettem. 

 

Az oldal tetejére