Amikor ellátogat egy weboldalra, az információkat tárolhat vagy gyűjthet be a böngészőjéről, amit az esetek többségében sütik segítségével végez. Az információk vonatkozhatnak Önre mint felhasználóra, a preferenciáira, az Ön által használt eszközre vagy az oldal elvárt működésének biztosítására. Az információ általában nem alkalmas az Ön közvetlen azonosítására, de képes Önnek személyre szabottabb internetélményt nyújtani. Ön dönti el, hogy engedélyezi-e meghatározott típusú sütik használatát. Bővebben
 

A mi történetünk. :)

 A Berry Baby története, egy mesébe illő siker story.

Ha erről kérdez egy-egy vásárlónk, mindig csupa mosollyal és lelkesedéssel tudok mesélni, pedig már vagy ezerszer mondhattam el eddig.


15nm-es műhelyből indulva több száz milliós árbevételű vállalkozás.

Minden 2010-ben kezdődött, mikor a kisfiammal voltam várandós. Veszélyeztetett terhességem volt, így minden gondolatom a várandósság körül forgott. Az anyaságra készültem. Miközben új babakocsik értékesítésével foglalkoztam, egyre több vásárló kérdezte meg, nem tudom-e más babakelengye termékekkel is kiszolgálni őket.
Így készült el otthon, a nappali asztalán az első szoptatós párna. :) Egy gyönyörű, türkizkék csíkos párna volt. Édesanyám tanította meg, hogyan kell szabásmintát készíteni zsírpapírra. Sok ötletem volt, hogy miket szeretnék megvásárlásra kínálni a vásárlóknak.  
Felkerestem több textil nagykert is, és megvettem addigi életem legnagyobb tételét. Ez pontosan 5m vászon volt.  laugh Öt méter...kiírom így betűnként is, hogy jobban olvasható legyen.  laugh Ez volt ugyanis a nagykerben a minimum vásárlási mennyiség egy végből. (vég= 1 tekercs szövet). És már ez hatalmas öröm volt. Ha megláttak a fiúk a nagyker bejáratánál a babahordozóval a kezemben, tudták, hogy órákig ott leszek, 100 kérdésre kell válaszolniuk, és sok véget kell majd megforgatniuk. (Bár ezzel kicsit előre szaladok a történettel, de nem bírom ki, hogy ne osszam meg veled: mára a vállalkozásunk országos szinten kiemelt partnerévé vált ennek a nagykernek, több ezer méternyi textilt vásárolunk tőlük havonta.)


Vissza a kezdetekhez. :)
2011-ben megismerkedtem egy közelben lakó varrónővel, aki a műhelyében bérmunkában elkészítette a megálmodott babakelengye termékeket. Főleg babaágyneműk, rácsvédők és pólyák készültek. A szoptatós párnák huzatát a házunk melletti kis műhelyben töltöttem meg...az egész udvaron találtam polisztorol gyöngyöket, ha fújt egy kis szél. Főleg, ha a fő segítségem, Tomika is besegített a munkába.
Kisfiam mellett képeztem magam, főleg anyagtant és könnyűipari szakismereteket tanultam. Az érdeklődési köröm már akkor is rendkívül széles volt, így egszerre több dologgal is foglalkoztam. Például kisebb bútorokat terveztem, amiket asztalos műhelyben gyártattam le. Üzemeket látogattam, kapcsolatokat építettem, hogy a gyártási folyamatokat és a modern gyártás gépeit megismerjem. Órákig képes voltam beszélgetni a helyi paplangyárban vagy hímezdében egy-egy szakemberrel a tapasztalatairól, és hogy mit hogyan csinálnak, hogyan készülnek a termékek, milyen más lehetőségek vannak még a gépparkban.

2012-ben megnyitottam első üzletemet, ahol új- és használt baba termékekkel is foglalkoztam egészen 2015-ig. Hatalmas tapasztalatszerzés volt. Több száz babakocsi cserélt gazdát a kezem alatt, és nem volt olyan darab amit ne néztem volna tüzetesen át, ne szedtem volna darabjaira...egyszerűen érdekelt, hogy hogyan működnek pár (vagy több) év használat után. Az anyukák pedig imádtak egy-egy baba termékről beszégetni. Az akkoriban szerzett tapasztalatok alapján tudok ma olyan sokmindent elmondani a vásárlóknak egy-egy bemutató videóban. Miközben teltek az évek, bérmunkában készültek a baba termékek is, amiket szintén meg lehetett vásárolni az üzletben. A kínálat egyre szélesedett, már nem csak alapvető babakelengye termékek készültek, hanem keresztelő ruhák, balett szoknyák, és babakocsi kiegészítők is. Egy alkalommal még egy homokfúváskor használatos kámzsát is teveztem.  smiley
Idő közben vállalkozóként is képeztem magam. Lekötötte a figyelmem a piac működésének megismerése, könyvelési és jogi alapismereteket is szereztem. Ami viszont leginkább elvarázsolt a munkámban, az a terméktervezés és fejlesztés. Az ötletelés volt a mindenem...ez volt a fő szenvedélyem már akkor is. 


2014 nyarán megszületett a Berry Baby márka.

Egyéni vállalkozóként volt szerencsém beszélgetni egy vállalkozókat segítő tanácsadóval. Első javaslata volt, hogy "adjunk nevet a gyereknek". Készülnek a saját termékek, de nincs nevük...nincs márkanév, amit megismerhetnek, felismerhetnek az embernek. Adjunk nevet neki!
Micsoda tanács volt ez, és hogy nem jutott ez mindeddig eszembe...magam sem tudom. 
Azon a hétvégén Tokaj felé tartottunk, kikapcsolódni. Megálltunk egy áruház parkolójában jégkrémezni egyet, és közben folyamatosan azon járt az eszem, milyen néven nevezzük a saját termékcsaládunkat?
Ekkor pillantottam rá a csuklómon lévő tetoválásra, ami a válásom után egy friss szerelem kezdetén készült. Rúzsa Magdi- "Nyár van" című dala ihlette, és egy málnát ábrázol. 


"Legyen Berry Baby a márkanév!"- szólaltam fel hangosan a merengő gondolatokból. Az ötletet a párom is díjazta. Így indult hát útjára a Berry Baby.

Már szeptemberre elkészültek a márka címkéi, logója. Felkerültek a már "nevén nevezett" termékek Facebook oldalunkra, webáruházunkba. Gyűltek a rendelések, így 2015 tavaszán kibéreltük az első, saját kis varrodánkat. 
Ez nem volt más, mint egy korábban ruhajavítóként működő 15 nm-es műhely. Végtelen szeretettel és hálával, mindig mosolyagva gondolok vissza erre az időszakra. Ez volt a márka első, sajátjaként üzemeltetett gyártási egysége...ha szabad így nevezni. :)
Olyan kicsi volt, hogy maximum hárman fértünk el bent. A szabászasztal a falhoz volt tolva, és 2 gépünk volt összesen. Egy gyorsvarró és egy 4 szálas interlock.
A következő 2 évben 3x költöztünk, mindig nagyobb- és nagyobb helyre. Bővítettük a gépparkot is. Egyéni vállalkozásainkat megszüntettük, Kft-t alapítottunk és 2016-ban védjegyoltalom alá helyeztük a Berry Baby márkanevet. A beérkező rendeléseket látva tudtuk, hogy van létjogosultságunk a piacon, van igény a termékeinkre. Így kerültünk a jelenleg is a márka székhelyéül szolgáló, 400nm-es üzembe, melyet a következő évben meg is vásároltunk. Repültek az évek, bővült a csapat, fejlesztettük a gépparkot, fejlődött a márka. 

Közös vállalkozásunk jelmondata ez lett:

Berry Baby...a szerelmünk gyümölcse.
2017-ben megszületett szerelmünk valódi gyümölcse is, kislányunk: Málna.Vissza a vállakozáshoz. :)

Őrült tempóban dolgoztunk, dolgozunk. A beérkező rendelések- és raktározási folyamatok koordinálásának egyszerűsítése miatt külön választottuk a tevékenységi köröket, így jöttek létre a cégen belüli egyes üzletágak.
A Babakocsi Mánia csapata foglalkozik a saját márkás és import babakocsik és tartozékok értékesítésével. 
A Csingiling Gyermekbútor csapata kezeli a gyerekbútorokra érkező rendeléseket. 
Míg a berrybaby.hu csapata kezében maradtak a varrodai termékeink árukiküldése.


Napjainkban.
Hosszú és mozgalmas időszak volt számunkra az elmúlt pár év. Jelenleg közel 2.000 nm-en történik a gyártás, a márkatermékek gyártásához felhasznált alapanyagok tárolása, és a készáru raktározása. 14 lengyel beszállító segítségével készülnek a termékeink határon innen és túl. Fő szenvedélyem továbbra is a termékfejlesztés és tervezés. Többször volt rá példa, hogy a vásárlók kerestek meg egy-egy termékjavaslattal vagy problémával. Így készült el pl. a szűkítőbetét a babakocsik sport részébe, ami a Zizi nevet viseli. Az ötletadó anyuka kislányát ugyanis Lizának hívják, Zizinek becézik. Elmesélte, hogy gyermeke számára még hatalmas a multifunkciós babakocsi sport része, mindig eldől benne. Lenne-e erre a problémára megoldásunk?! Volt. Vagyis lett.  laugh Az első darabot nekik küldtem el ajándékba a termékből.
A számomra olyan fontos alkotó tevékenységet maximálisan kiélhetem a vállalkozásban. Mindebben már egy teljes csapat támogat, megannyi remek szakember akik javaslataikkal járulnak hozzá a márkaépítéshez, a dizájnhoz, a praktikumhoz. 
​Érdekesség, hogy 2021 óta már nem csak magánszemélyeket, hanem kereskedőket is kiszolgálunk márkatermékekkel.
Évente körülbelül 20.000 csomagot juttatunk el vásárlóinkhoz. A termékeink fotózása saját stúdiónkban történik, miközben 7 kolléga dolgozik a számítógépek mögött, hogy webáruházainkat naprakészen tarthassuk.


2022 januárjában megvásároltuk a korábban a márka részére bérmunkát végző máriapócsi céget.  A nagy múltú magyar márka, a Pirinyó baba- és gyermekruhákat gyártó vállalkozás tulajdonosaival sikerült megállapodnunk. Az üzem felvásárlásával a márka stabilitását és kiszolgálását egy bizonytalanabb piaci helyzetben is garantálni tudjuk, ami fontos szempont volt számunkra. A korábban lassú, külföldi beszállításokból érkező termékek gyártását így az országon belülre tudtuk áthelyezni. Rövidültek a termékeink tervezési és gyártási folyamatai, ezáltal a vásárlók kiszolgálása is. A Berry Baby csapata 30 fősre duzzadt, mivel a máriapócsi üzem teljes személyzetét is tovább foglalkoztatjuk. Az újonnan a csapatba kerülő kollégáink mindegyike több mint 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik. A Berry Baby márka általuk is még több lett!  heart


Készítettünk egy kis videót. Kukkants be hozzánk! :) 

 

Remélem érdekesnek találtad ezt a kis bemutatkozást. Megtisztelsz vele ha Berry Baby terméket választasz  gyermekednek!  heart

Üdvözlettel:

        Fodor Zsuzsa

Az oldal tetejére