Amikor ellátogat egy weboldalra, az információkat tárolhat vagy gyűjthet be a böngészőjéről, amit az esetek többségében sütik segítségével végez. Az információk vonatkozhatnak Önre mint felhasználóra, a preferenciáira, az Ön által használt eszközre vagy az oldal elvárt működésének biztosítására. Az információ általában nem alkalmas az Ön közvetlen azonosítására, de képes Önnek személyre szabottabb internetélményt nyújtani. Ön dönti el, hogy engedélyezi-e meghatározott típusú sütik használatát. Bővebben
 

TOG értékek: Hogyan válasszuk ki a tökéletes hálózsákot gyermekünk számára?

berrybaby.hu
TOG értékek: Hogyan válasszuk ki a tökéletes hálózsákot gyermekünk számára?
Ha érdekel, hogyan választhatod ki a legmegfelelőbb TOG értékű hálózsákot gyermekednek az alvási körülmények és a szoba hőmérséklete alapján.

A TOG érték jelentősége és a megfelelő hálózsák választásának fontossága

A szülők számára kiemelten fontos, hogy gyermekeik nyugodtan és kényelmesen aludjanak, ami közvetlenül kapcsolódik az ideális éjjeli viselet kiválasztásához. Ha már találkoztál a "TOG" kifejezéssel hálózsák választás közben, de nem vagy biztos abban, hogy mit jelent, vagy hogyan válaszd ki a legmegfelelőbb TOG értékű hálózsákot, ez a cikk segítségedre lesz.

Mi a TOG?
A TOG egy mérési egység, amely a textíliák hőszigetelési képességét írja le. A TOG értékek 0.1-től 4.0-ig terjednek, ahol a magasabb érték jobb hőmegőrzést jelent. Ezt az értéket gyakran használják a textiliparban, például takarók, paplanok és hálózsákok besorolására, hogy a szoba hőmérsékletéhez megfelelően választhassunk. 

Hogyan válasszunk megfelelő TOG értékű hálózsákot?
A hálózsák kiválasztása a gyermek életkorától, a szoba hőmérsékletétől és a gyermek egyéni hőigényétől függ. Fontos megjegyezni, hogy a hálózsák választása nem az évszakhoz, hanem inkább a szoba aktuális hőmérsékletéhez kell, hogy igazodjon.

  • Téli időszakban, amikor a szobák hőmérséklete 19-21°C körül van, a 2.5 TOG értékű hálózsák nyújthatja a szükséges meleget. Ezek használata mellett már nem szükséges betakarni a gyermeket, hiszen helyettesítik a takarót.
  • Ha a szoba hőmérséklete átlagosan 22-23°C között van, egy közepes, 1.0 és 1.5 TOG értékű hálózsák ideális lehet, amelyet ősz és tavasz között lehet használni. 
  • Nyáron, a melegebb hónapokban a 0.5 és 1.0 TOG értékű hálózsákok a legjobb választások.

Fontos tippek a TOG érték megválasztásához:

  • Ellenőrizd a hőmérsékletet a gyermek szobájában, nem csak a lakás központi részén.
  • Figyelembe kell venni a gyermek ágyának helyzetét az ablakhoz képest és a szoba szellőzését.
  • A fűtőtestek elhelyezkedése és a matrac vastagsága szintén befolyásolhatja a gyermek éjszakai hőérzetét.
  • Ha a gyermek gyakran ébred éjszaka, az lehet a túl meleg vagy túl hideg hálózsák jele. Ellenőrizd a gyermek bőrét ébredéskor, hogy túlhevült-e.

TOG érték útmutató: Kínálatunkban három különböző melegségi fokozatú hálózsák közül választhatsz.

  • 2.5 TOG a tél folyamán
  • 1 TOG- 1.5 TOG tavaszra és őszre
  • 1 TOG- 0,5 TOG nyárra és a legmelegebb nyári napokra

EXTA megjegyzés: A hálózsák méretének kiválasztása ugyanolyan fontos, mint a TOG érték. A túl nagy méretű hálózsák nem biztosítja a megfelelő hőmérsékletet, és veszélyes is lehet. Mindig a gyermek aktuális testméretei alapján válassz méretet, figyelve arra, hogy a nyakkivágás ne legyen sem túl szűk, sem túl tág.
A webáruházban feltüntetett TOG értékek a Berry Baby Kft. által kerültek meghatározásra. 

A Berry Baby hálózsák kínálata.

Az oldal tetejére