Amikor ellátogat egy weboldalra, az információkat tárolhat vagy gyűjthet be a böngészőjéről, amit az esetek többségében sütik segítségével végez. Az információk vonatkozhatnak Önre mint felhasználóra, a preferenciáira, az Ön által használt eszközre vagy az oldal elvárt működésének biztosítására. Az információ általában nem alkalmas az Ön közvetlen azonosítására, de képes Önnek személyre szabottabb internetélményt nyújtani. Ön dönti el, hogy engedélyezi-e meghatározott típusú sütik használatát. 

Bővebben
 

Menü

A rácsvédők dilemmája. Milyet érdemes választani? - berrybaby.hu

Fodor Zsuzsa- berrybaby.hu
A rácsvédők dilemmája. Milyet érdemes választani? - berrybaby.hu

Mindegyik rácsvédőnek vannak előnyös tulajdonságai. Ha nem tudsz dönteni, hogy milyen típust válassz a kiságyba, akkor érdemes lehet elolvasnod ezt az összehasonlító cikket. Szerinted minden rácsvédő használható újszülött kortól? Vagy vannak kivételek?! Igyekszünk a segítségedre lenni a kérdésben.

A legtöbb rácsvédő újszülött kortól használható, de nem mindegyik. Viszont kivétel nélkül mindegyiknek megvannak a maga előnyei. Ha megvan a célod vele, ki tudod választani a legmegfelelőbbet a kínálatból. A rácsvédő egy nagyon megosztó termék az anyukák és kismamák körében. Nem véletlen, hogy a mi webáruházunkban is ennyi fajtát találsz. (jelenleg nem kevesebb mint 6 különböző típust). Lehet, hogy a te elvárásaidnak éppen 2 különböző típus kombinálása fog majd megfelelni. Igen, ilyet is lehet. A Berry Baby rácsvédők több típusa ugyanis kombinálható. 

Érdemes tehát először meghatározni a célokat, és utána már megfelelő típust tudsz majd választani a kicsi ágyába.

A Berry Baby klasszikus rácsvédő: 

Ez a legismertebb rácsvédő típus. Megkötők segítségével rögzíthető a kiságy rácsaihoz. Népszerűségét nagyfokú elterjedésének köszönheti az elmúlt 20 évben, hiszen sok nő nem is ismer más típust, esetleg az újabbakkal csak a várandóssága ideje alatt találkozik, és a bőség zavarában bizony hajlamosak vagyunk elbizonytalanodni, hogy ez lesz-e az elvárásainknak megfelelő típus. Lehet, hogy te is éppen emiatt kattintottál rá erre a cikkre. :-)
Mindenképp érdemes tovább olvasnod ha így van. 
Tehát ezt a típust bármelyik kiságyban használhatod. Dupla réteg belső béléssel készítjük, így vastag lesz. Megfelelően védi majd a gyermek buksiját "átlagos számú" beütődés esetén. A lábát sem fogja tudni kidugni a rácsok között. Teljesen körbe érő változatban is rendelhető, így még nagyobb biztonságban tudhatod a kicsit. 
Vannak az átlagostól jóval mozgékonyabb babák is. Vannak rosszul alvó, forgolódó babák. Erről én magam is tudnék mesélni... Első gyermekem éjszakánként az igazak álmát aludta, szinte végig mozdulatlanul, míg másodszülöttem éjszaka forgolódó és nyugtalanul alvó gyermek mind a mai napig. (Jelenleg 3 éves). Az éjszakai forgások alkalmával a fejét és végtagjait is jóval többször beütötte a kelleténél, így neki nem felelt meg ez az első variáció. 
A következő 4 típusú rácsvédő ajánlott az ilyen álmukban is mozgékony gyermekek kiságyába.

A Berry Baby Monoblock rácsvédő:
  

Egy nagy szivacs tömbből álló fejvédő blokk. Nem esik össze, tartása van, és 4cm vastagságú a szivacs van a levehető huzatban. 6db segítségével teljes körbe keríthető a kiságy belső tere. Ezen a fotón az U alak 3 darabból áll. A gyermek a lábait kidugni nem fogja tudni álmában sem. Darabonként megvásárolható, így akár más típusú rácsvédővel is kombinálható, hogy az előnyöket ötvözhessük. Ha a gyermek a rácsvédő mellé is bújik, a stabil felszíne mellett megfelelő lesz a levegő áramlása. Ez a Berry Baby fejvédő az egyik legnépszerűbb termékünk. 

A Berry Baby STAR rácsvédő:
  
Ez egy hosszú kukac. L vagy U alakban tehető a kiságyba. Leesésgátlós gyerekágyakba is gyakran vásárolják nagyobb gyerekeknek. Puha a tölteléke. A kicsikre kimondottan jellemző, hogy a leszűkített térben sokkal inkább biztonságban érzik magukat. Nagyon- nagyon sok szülővel és szakemberrel volt lehetőségem beszélgetni a gyerekek alvási szokásairól és fázisairól az elmúlt években. Volt olyan anyuka közöttük, aki elmesélte, hogy megannyi próbálkozás és éjszakázás után felfedezték a megoldást amivel a 14 hónapos kisfiuk végre végig tudta aludni az éjszakát. A francia ágyban a 2 matrac közé fúrta be magát a kicsi. Szó szerint részben "beékelte" magát a 2 matrac közötti résbe...és végre zavartalanul aludt, a szülők legnagyobb örömére. Számára egyértelműen a nagy tér szűkítése adta meg az éjszakai biztonság érzetet. Erre a gyermek magától jött rá. Egy ilyen bugyutának tűnő megoldás volt a kulcsa a család nyugodt éjszakáinak. Egy másik beszélgető partnerem is hasonlóról számolt be. Gyermekük szűkített tér iránti igénye kisebb volt az előzőekben említett kisfiúétól, neki ugyanis elég volt az egyik kezét bedugnia egy szűk résbe. Ez pedig a kispárna vagy fejvédő alatti rés volt. Így tudott nyugodtabban aludni. Mire a kicsik maguktól rájönnek ezekre a kis trükkökre általában már 1 éves kor felettiek, vagy még idősebbek. Ezidáig az egész család sok- sok álmatlan éjszakán és felébredésen lehet túl...sokszor megfelelő megoldás nélkül. Minden gyermek nyugodt és zavartalan alvására pedig nincs recept, a kialvatlan szülők pedig a megoldást kutatják folyamatosan. 
A belső tér leszűkítésével akkor érdemes próbálkozni ha a gyermek éjszaka álmában zaklatott, sírós, nyugtalan. Általában ilyenkor nem is térnek igazán magukhoz, álmodnak. Pár perc elteltével a saját hangjukra magukhoz térnek, felébrednek. Ezt a rácsvédő típust már 1 éves kor feletti, nagyobb gyerekeknek ajánlom. 

Rácsvédő kispárnák:

Szintén nagyszerű megoldások a fejvédő kispárnák a belső tér szűkítésére. Ez a típus már 4 sarkánál rögzíthető a rácsokhoz, így 1 éves kor alatt is használható a kiságyban. Fontos lehet megértenünk és elfogadnunk azt a tényt, hogy a kicsik az édesanyjuk pocakjában a szűk térhez szoktak hozzá. Nincs törvényszerűség azonban rá, hogy minden babát azonosan nyugtalanná tenne a túl nagy tér a kiságyban. Emiatt nem tudjuk azt mondani nektek, hogy "csakis ez vagy csakis az" a rácsvédő lesz jó a ti babátoknak. El tudjuk viszont mondani, hogy melyik típus mikor lehet jobb, mint a másik.
A megfelelő és oxygéndús levegő biztosítása fontos a kiságy berendezésekor. Fokozottan ügyelni kell erre 1 éves kor alatt.
Ez a típusú fejvédő a sokat forgolódó babák fejét és végtagjait is megvédi a sérülésektől. Kiköthető a rácsokhoz, felülete feszessé válik, így nem fogja tudni belefúrni a fejét a baba. Ezek mind fontos tulajdonságok. 
Darabonként is megvásárolható, így szabadon kombinálható a többi Berry Baby rácsvédővel. 

A Berry Baby fonott rácsvédő:


Szintén a belső tér szűkítésére alkalmas rácsvédőről beszélhetünk. 20 centinként kiköthető a rácsokhoz, így stabilan a helyén marad. 1 éves kor alatt is használható. Felülete feszes, nem tudja bele fúrni magát a baba. Szintén egy magas dekorációs értékkel rendelkező termékről beszélhetünk. A Berry Baby fonott rácsvédőihez ráadásul rendelhető matrac is. Az U alakú termékek így babafészekké alakíthatók, a kiságyat körbe érő típusok pedig játszószőnyeggé. Ezáltal egy nagyon hosszan, akár több éves korig használható termékről beszélhetünk.
(A matracok fotózása jelenleg még tart, azok várhatóan 2020.február utolsó napjaiban lesznek megvásárolhatók a webáruházban. Utólag is rendelhető termékről van szó.)
Egy- egy előzetes fotót azonban tudok mutatni nektek:


A Berry Baby BREEZE rácsvédő:

Ez a típusú rácsvédő nem a belső tér szűkítésére szolgál, hanem a levegő átáramlását segíti elő a kiságyban. 3 rácsot fog közre 1 bélelt vastag tépőzáras fejvédő. Ez szintén az egyik leggyakrabban választott fejvédőnk, amit a rácsvédők kombinálásához választanak a kiságy berendezéséhez. A kiságyon belüli szabad levegő áramlásért cserébe azonban rések keletkeznek a pálcák között. A rések között a gyermek ki tudja dugni kezét- lábát. Természetesen kibújni a kiságyból nem fog tudni. :-) A pálcák megfelelően be lesznek burkolva általa, puha lesz. Eco bőrből készült a fotón látható kollekció. Ez egy mosógépben (mosózsákban) is mosható puha bőr típus. Nem azonos a műbőrrel amit bútorok gyártásához használnak.

Bármelyik típus alkalmas, hogy a kiságyban teljesen körbe érő rácsvédőt alakíts ki belőlük. Van lehetőséged azonban kombinálni is őket.
Lássuk a leggyakrabb választott kombinációkat: 

Ha a kiságy a hosszú oldalával van a falhoz téve:
- 8db rácsvédő kispárna a hátsó fal felőli részhez és a 2-2 a rövid oldalak beborításához + 5db Breeze fejvédő az első hosszú oldalra.
- 4db rácsvédő kispárna a hosszú oldalra, 2db Monoblock a 2 rövid oldalra +5db Breeze fejvédő az első hosszú oldalra

Ha a kiságy a rövid oldalával van a falhoz téve:
- 2db Monoblock fejvédő a rövid oldalakra +10db Breeze fejvédő a 2 hosszú oldalra
- 4db fejvédő kispárna a rövid oldalakra + 10db Breeze fejvédő a hosszú oldalakra

Természetesen minden más kombináció is megvalósítható, ez már csak a te fantáziádon múlik.